Ook voor 2024 zal Inkoop & Monitoring Utrecht West weer een bestedingsruimte afgeven voor 2024. Dat willen we zorgvuldig doen. Uitgangspunt voor de bestedingsruimte is de realisatie in het voorgaande jaar. Daarvoor gebruiken wij de facturatiegegevens die wij ontvangen van de backoffices van de diverse gemeentes. Heeft u nog niet alle zorg over 2023 gefactureerd? Dan vragen wij u dat z.s.m. te doen. Wij verwachten in februari alle data te hebben over 2023 en dan zal van daaruit ook de bestedingsruimte voor 2024 worden bepaald. Die bestedingsruimte leggen wij voor aan de gemeentes ter accordering. In meer dan 90 procent van de gevallen volgt de gemeente dit advies. U ontvangt vanzelf van ons bericht als dat proces is afgerond. In de bestedingsruimte houden we ook rekening met de indexatie voor 2024.

In de tussenliggende periode kunt u gewoon door met het leveren van zorg. U mag ervan uitgaan dat uw bestedingsruimte 2024 gelijk is aan de realisatie van 2023. Slechts in bijzondere gevallen wordt deze door de gemeente bijgesteld. In de overeenkomst Jeugd (art. 6) die op onze website staat vindt u meer informatie over de bestedingsruimte.

Voor de WMO ontvangt u geen bestedingsruimte meer zoals al eerder is aangekondigd. Heeft u desondanks nog vragen, mail dan naar monitoring@inkooputrechtwest.nl